Ovalbumin ELISA kiti SENSISpec 48 kuyucuk Alerjen Testi
SENSISpec ELISA Ovalbumin 48 Wells: Hassas Tespit Sistemi
SENSISpec Ovalbumin ELISA kiti, ovalbumin için son derece hassas bir tespit sistemini temsil eder ve özellikle şarapta ovalbumin kalıntılarının nicelendirilmesine oldukça uygundur.
Detaylar: Horoz yumurtası (Gallus gallus), proteinler açısından çok zengin olan ve insanlar için önemli bir gıda kaynağını temsil eder. Yumurta sarısı proteinleri sadece küçük ölçüde alerjenik özelliklere sahipken, yumurta beyazındaki birçok proteinin alerjen olduğu bilinmektedir. Lizozim, ovomukoid, ovotransferrin ve livetin ile birlikte ovalbumin, yumurta beyazı alerjenlerinin ana fraksiyonunu temsil eder. Yumurta tozu ve saf ovalbumin, şarap için süzme ajanı olarak sıkça kullanılır.
Alerjik kişiler için ovalbumin tüketimi kritik bir problemdir. Çok düşük miktardaki alerjen, ciddi vakalarda anafilaktik şoka yol açabilecek alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, ovalbumin alerjisi olan kişiler, ovalbumin içeren gıdaların tüketiminden kesinlikle kaçınmalıdır. Gıdalara ovalbumin eklenmesinin beyan edilmemesi, alerjik insanlar için tehlikeli olabilir. Çoğunlukla üretim sürecinin bir sonucu olarak çapraz bulaşma fark edilir. 1 Temmuz 2012’den bu yana Avrupa Birliği, şarap üretimi sırasında süt veya yumurta proteinlerinin kullanılıp kullanılmadığını ve bunların hala 0.25 mg/L veya daha yüksek bir tespit seviyesinde bulunuyorsa, alerjen etiketleme istemektedir. Bu nedenle ovalbumin kalıntılarının tespiti için hassas test sistemlerine ihtiyaç vardır.
Kit Spesifikasyonları:
Kitin Özellikleri: | |
---|---|
Stok Kodu: | HU0030041 |
Test Prensibi: | Sandviç enzim immünolojik testi |
Biçim: | 48 kuyucuklu Mikrotitre plakası |
Kuluçka Süresi: | 60 dakika (20/20/20 dakika) |
Standartlar: | 0; 25, 100; 250; 500 ppb |
Tespit: | 450 nm (HRP + TMB) |
Algılama Limiti (LOD): | 4 ppb |
Kantitasyon Aralığı: | 25 – 500 ppb |
Depolama: | 2–8°C |