Lupin ELISA kiti SENSISpec 96 kuyucuk Alerjen Testi
SENSISpec ELISA Lupin 96 Kuyucuk Kiti: Lupin Kalıntılarının Hassas Tespiti
SENSISpec Lupin ELISA kiti, lupin için son derece hassas bir tespit sistemini temsil eder ve özellikle sosis, fırın ürünleri, patates ürünleri, ketçap ve sularındaki kalıntıların miktarını belirleme yeteneğine sahiptir. Yüksek çapraz reaktivite nedeniyle test, yaygın olarak kullanılan tüm lupin türlerinin tespiti için uygundur.
Detaylar: Lupin, baklagiller ailesine aittir. Lupin tohumundaki protein fraksiyonu %35-45 ile çok yüksektir. Alfa-, beta- ve gama-Konglutin fraksiyonlarındaki bazı proteinler, soya ve yer fıstığı alerjenlerine çapraz reaksiyona neden oldukları için alerjenik olarak bilinir. Beslenme özellikleri nedeniyle lupin ununun gıda içeriği olarak kullanımı hızla artmaktadır. Lupin, özellikle süt alerjisi olan insanlar, vejetaryenler ve çölyak hastaları için özellikle diyet ürünlerinde sıkça kullanılır. Gıda üretiminde üç (tatlı) lupin türü yaygın olarak kullanılır: Lupinus albus, Lupinus angustifolius ve Lupinus luteus.
Lupin alerjisi olan kişiler için gıdalardaki gizli lupin alerjenleri kritik bir problemdir. Zaten çok düşük miktarlardaki lupin, alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve ciddi vakalarda anafilaktik şoka yol açabilir. Çoğunlukla üretim sürecinin bir sonucu olarak çapraz bulaşma sıklıkla fark edilir. Bu, birçok durumda gıdalardaki lupin kalıntılarının varlığının neden göz ardı edilemeyeceğini açıklar. Bu nedenle, gıdalardaki lupin kalıntılarının hassas tespiti için duyarlı tespit sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.
SENSISpec Lupin ELISA kiti, lupin için son derece hassas bir tespit sistemini temsil eder ve özellikle sosis, fırın ürünleri, patates ürünleri, ketçap ve sularındaki kalıntıların miktarını belirleme yeteneğine sahiptir. Yüksek çapraz reaktivite nedeniyle test, yaygın olarak kullanılan tüm lupin türlerinin tespiti için uygundur.
Kit Spesifikasyonları:
Stok Kodu: | HU0030011 |
---|---|
Test Prensibi: | Sandviç enzim immünolojik testi |
Biçim: | Mikrotitre plakası |
Kuluçka Süresi: | 60 dakika (20/20/20 dakika) |
Standartlar: | 0; 2, 5; 15; 30 ppm |
Tespit: | 450 nm (HRP + TMB) |
Algılama Limiti (LOD): | Sosis 0.2 ppm, Ekmek 0.3 ppm, Portakal suyu 0.7 ppm, Ketçap 0.1 ppm, Kroket 0.2 ppm |
Kantitasyon Aralığı: | 2 – 30 ppm |
Çapraz Reaktiviteler: | Nohut 0.0003%, Mercimek 0.0004%, Soya unu (kavrulmamış) 0.07%, Soya unu (kavrulmuş) 0.0009% |
Raf Ömrü (Ay): | 13 |
Depolama: | 2–8°C |