Balık (Parvalbumin) ELISA kiti SENSISpec 96 kuyucuk Alerjen Testi
SENSISpec ELISA Balık (Parvalbumin) 96 Kuyucuk Kiti: Balık Kalıntılarının Hassas Tespiti
SENSISpec Balık ELISA kiti, trans-tür alerjen parvalbumine dayalı olarak balık için son derece hassas bir tespit sistemini temsil eder ve özellikle şarap, çorbalar, soslar, krakerler, surimi ve benzeri ürünlerdeki balık kalıntılarının miktarını belirleme yeteneğine sahiptir.
Detaylar: Balıklar, gıda alerjilerinin en sık tetikleyicilerinden biridir. Alerjiler genellikle düşük moleküler, kalsiyum bağlayıcı kas protein parvalbumin tarafından indüklenir. Protein, yüksek ısı direnci, denatüre edici ajanlara ve proteolitik enzimlere karşı stabilitesi ile karakterizedir. Balık tüketiminin yüksek olduğu bölgelerde, özellikle İskandinavya, Japonya veya Akdeniz ülkeleri gibi, balık alerjileri ciddi bir sağlık sorununu temsil eder. Semptomlar, deri iltihabından gastrointestinal ve solunum problemlerine kadar, yaşamı tehdit eden anafilaktik şoka kadar çeşitlenir. Yüksek çapraz reaktivite nedeniyle, yüksek biyoçeşitliliğe rağmen çoğu hasta birden fazla balık türüne alerjik semptomlarla tepki verir.
Çoğunlukla üretim sürecinin bir sonucu olarak çapraz bulaşma sıklıkla fark edilir. Bu, birçok durumda gıdalardaki balık kalıntılarının varlığının neden göz ardı edilemeyeceğini açıklar. Bu nedenle balık kalıntıları için gıdalarda duyarlı tespit sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.
SENSISpec Balık ELISA kiti, trans-tür alerjen parvalbumine dayalı olarak balık için son derece hassas bir tespit sistemini temsil eder ve özellikle şarap, çorbalar, soslar, krakerler, surimi ve benzeri ürünlerdeki balık kalıntılarının miktarını belirleme yeteneğine sahiptir.
Kit Spesifikasyonları:
Stok Kodu: | HU0030008 |
---|---|
Test Prensibi: | Sandviç enzim immünolojik testi |
Biçim: | Mikrotitre plakası |
Kuluçka Süresi: | 60 dakika (20/20/20 dakika) |
Standartlar: | 0; 4; 10; 40; 100 ppm |
Tespit: | 450 nm (HRP + TMB) |
Algılama Limiti (LOD): | 1.4 ppm |
Kantitasyon Aralığı: | 4 – 100 ppm |
Çapraz Reaktiviteler: | Yok |
Raf Ömrü (Ay): | 24 |
Depolama: | 2–8°C |