Gıdalar için El Tipi Refraktometre 0-50Brix & El Tipi Refraktometre 0-80 Brix Soif VBR80S
VBR-80S modeller iki ölçüm ölçekleri ve konsantre meyve suları, konserve, şekerli çözeltiler ve şuruplar, soslar, ketçaplar, çeşniler ve çeşitli endüstriyel sıvılar için kullanılan, düşük, orta ve yüksek konsantrasyon aralıklarını ölçmek için tasarlanmıştır. Ayrıca, yüksek konsantrasyon alanlarının ölçümleri yapılırken hesaplanır, sıvı şeker, bal, reçel vb. Analizlerine uygulanır.
Derece Brix ( ° Bx sembolü), bir sıvı içinde çözünmüş sükrozun suya kütle oranının bir ölçüsüdür.
Teknik Özellikler
Ölçüm aralığı,% | ölçek №1: 0-50 ölçek №2: 50-80 |
Minimum dağılım,% | 0.5 |
Boyut, mm | 4 × 4 × 18 |
Net ağırlık, g | 400 |
Gıdalar için El Tipi Refraktometre 0-50Brix & El Tipi Refraktometre 0-80 Brix Soif VBR80S Özellikleri
VBR80S Refraktometresi ; Biri % 0-50 ve diğeri de % 50 – 80 Brix olan iki ölçüm aralığı ile konsantre şeker çözeltileri ölçümünde kullanılabilir. Ayrıca, geniş aralıklarda değişen konsantrasyonların Brix cinsinden ölçümünde de ideal bir cihazdır.
VBR80T Refraktometresi % 0- 80 Brix olan ölçüm aralığı ile konsantre şeker çözeltileri ölçümünde kullanılabilir. Ayrıca, geniş aralıklarda değişen konsantrasyonların Brix cinsinden ölçümünde de ideal bir cihazdır.
Ölçüm Aralığı; 0~80 % Brix; Hassasiyet; 0.5%, ATC’li, Büyük Aralıklarda Değişen Konsantrasyon Miktarlarının Ölçümlerinde Kullanılır.
ÖLÇÜM METODU:
1. Refraktometreyi; prizmanın bulunduğu ışığa bakacak şekilde gövdeden tutarak elinize alınız.
Diyoptri Ayar Halkasının bulunduğu tarafı gözünüze konumlandırıp Ayar Halkasını refraktometre içindeki ölçü tablosunu net görene kadar sağa / sola çeviriniz.
2. Cihaz Sıfır Ayarının yapılması: Kapağı açıp prizma yüzeyini yumuşak pamuklu bir bezle siliniz, 1-2 damla distile (saf) su damlatıp kapağı yavaşça kapatınız. Sonra da, siyah ayırım bölgesinin ölçü tablosu sıfır çizgisi ile üst üste gelip gelmediğine bakınız. Değil ise; Sıfır Ayar Vidası ile ayarlayınız.
3. Brix ölçümleri de, kapak açılıp prizma yüzeyine 1-2 damla ölçüm sıvısı damlatıldıktan sonra, kapak kapatılarak yapılır.
4. Ölçüm aralıkları; Ölçüm Aralığı Halkasını çevirerek seçilir.
5. Her ölçümden sonra, prizma ve kapak yüzeyleri temizlenmelidir.
DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR ve BAKIM :
1. Kullanım sonrası, cihaz, asla su ile yıkanmaz.
2. Optik parçalar sert cisimlerle silinmemeli, korozif ortamlardan ve şokdan korunmalıdır.
3. Bu şartlara uyulmadan kullanılan cihazların garantisi sona ermiş olur.
4. Referans sıcaklık 20°C olup sıcaklığı farklı olan ölçüm ortamlarında verilen tabloya göre düzeltme yapılmalıdır.
AKSESUARLARI : 1. Emici tüp, 2.Anahtar.
Gıdalar için El Tipi Refraktometre 0-50Brix & El Tipi Refraktometre 0-80 Brix Soif VBR80S ile ilgili detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.